𝐒𝐢𝐣𝐢𝐥 𝐏𝐞𝐧𝐠𝐡𝐚𝐫𝐠𝐚𝐚𝐧 𝐛𝐚𝐠𝐢 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐊𝐨𝐥𝐚𝐛𝐨𝐫𝐚𝐬𝐢 𝐛𝐞𝐫𝐬𝐚𝐦𝐚 𝐊𝐖𝐒𝐏

Tahniah ILP Pedas telah menerima Sijil Penghargaan bagi Program Kolaborasi semperna Majlis Apresiasi Majikan dan Agensi Kerajaan anjuran KWSP Negeri Sembilan pada 6 November 2023 bertempat di Royale Chulan Hotel Seremban.

Antara kolaborasi yang dijalankan:
a. Ceramah Caruman KWSP pelajar semester akhir
b. Ceramah Caruman KWSP staf dan kakitangan
c. Kaunter KWSP Bergerak
d. Pendaftaran Caruman Sukarela

𝐏𝐞𝐫𝐭𝐚𝐧𝐝𝐢𝐧𝐠𝐚𝐧 𝐑𝐞𝐤𝐚𝐜𝐢𝐩𝐭𝐚 𝐈𝐧𝐨𝐯𝐚𝐬𝐢 𝐍𝐚𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝟐𝟎𝟐𝟑

Syabas dan Tahniah diucapkan kepada Encik Kamarul Nizam Bin Mohamad bersama pelajar-pelajarnya iaitu Nur Muhammad Izzudin Bin Supian, Muhammad Afief Bin Azizi, Adam Farish Bin Nasarudin dan Ayriel Pasha Bin Harifana daripada Bengkel Teknologi Telekomunikasi di atas kejayaan yang membanggakan semasa Pertandingan Rekacipta Inovasi Nasional 2023 yang telah diadakan pada 18 – 19 Oktober 2023 yang lepas.

Pertandingan Rekacipta Inovasi Nasional 2023 merupakan program inovasi yang dianjurkan oleh Jabatan Pendidikan Kejuruteraan, Fakulti Kejuruteraan dan Alam Bina, Universiti Kebangsaan Malaysia bertujuan untuk mengetengahkan inovasi dan penyelidikan yang dihasilkan oleh pelajar dan ahli akademik fakulti dan institusi pengajian tinggi, serta guru dan pensyarah di samping memupuk budaya inovasi dan kreativiti mengikut disiplin masing-masing.

Projek inovasi yang bertajuk UTP CABLE SMART CONVERTER tersebut telah memenangi PINGAT PERAK bagi kategori Pelajar IPT/IPTS/ILK/KV.

Semoga terus cemerlang!

𝐋𝐚𝐰𝐚𝐭𝐚𝐧 𝐒𝐚𝐦𝐛𝐢𝐥 𝐁𝐞𝐥𝐚𝐣𝐚𝐫 𝐤𝐞 𝐘𝐚𝐧𝐭𝐚𝐢 𝐕𝐨𝐜𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐂𝐨𝐥𝐥𝐞𝐠𝐞, 𝐑𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐤 𝐑𝐚𝐤𝐲𝐚𝐭 𝐂𝐡𝐢𝐧𝐚

Program Lawatan Sambil Belajar ke Yantai Vocational College, Republik Rakyat China yang diketuai oleh Ketua Pengarah Jabatan Tenaga Manusia, Tuan Shakib Bin Ahmad Shakir telah disambut kedatangan dengan hormatnya oleh Pihak Pengurusan Tertinggi Yantai Vocational College dan Tang International Education Group.

Program Lawatan Sambil Belajar ke Yantai Vocational College, Republik Rakyat China dari 24 hingga 31 Oktober 2023. Lawatan ini disertai oleh 14 orang pelajar ILJTM dan 2 orang pengajar ILP Pedas. Tujuan lawatan ini memberi pendedahan kepada para pelajar tentang kelebihan menyambung pelajaran di Yantai Vocational College. Para pelajar dibawa melawat bengkel dan makmal di Yantai Vocational College yang mempunyai saiz dan teknolog sebenar seperti di industri.

Diharapkan aktiviti memberikan manfaat kepada pelajar-pelajar ILJTM dan Yantai Vocational College.

𝐀𝐧𝐮𝐠𝐞𝐫𝐚𝐡 𝐓𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭 𝐄𝐦𝐩𝐨𝐰𝐞𝐫𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐀𝐰𝐚𝐫𝐝 (𝐆𝐨𝐯𝐞𝐫𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐓𝐫𝐚𝐢𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐏𝐫𝐨𝐯𝐢𝐝𝐞𝐫) 𝟐𝟎𝟐𝟑

Tahniah ILP Pedas telah dipilih menerima 2nd Runner Up bagi Anugerah Talent Empowerment Award (Government Training Provider) dalam International Public Employment Forum 2023 Awards Ceremony & Gala Dinner anjuran PERKESO.